látogatóink ma8
tegnap5
ezen a héten16
ebben a hónapban47
összesen29694

Múltunk története

PDF Nyomtatás E-mail

Az "Elesett Öregekért" Alapítvány 1998-ban alakult meg azzal a szándékkal, hogy a támasz nélkül maradt, idős, beteg embertársainkat felkarolja, részükre gondozó otthont létesítsen, ahol keresztény szellemiségben, szeretettel ápolják, gondozzák a rászorultakat.

Elsőként a Somogy megyei Gadány községben vásároltunk egy ingatlant, azt felújítottuk, kibővítettük és 1999. októberében 20 megfáradt, idős asszony juthatott - talán életében először - emberhez méltó körülmények közé.

Gadány - Az első ház

Gadány - Az első ház

2000-őszén elkezdtünk egy új, 30 fős otthon megépítését, amit 2002. karácsonyán vettünk birtokba. 2003. tavaszán bensőséges hálaadó istentisztelet keretében szenteltük fel az intézményt, ahol  már  összesen 50 Ránk bízottról gondoskodhattunk.

Gadány - A második épület

Gadány - A második épület

2004-ben egy  150 adagos  modern, jól felszerelt konyha  készült el, amely épület tetőterében 4 db fürdőszobás vendégszoba, alagsorában pedig raktárak és hűtőkamra található.

Gadány - A konyha

Gadány - A konyha

Igény mutatkozott arra, hogy házaspárok, testvérpárok, mozgáskorlátozott emberek költöznének hozzánk, de a függetlenségüket, az önálló életvitelüket még nem szeretnék feladni. Az Ő részükre épült az un. apartmanház, amely 4 db egyenként 46.6 m2-es lakrészt foglal magába. 2005. októberére Isten kegyelméből ez a vágyunk is teljesülhetett.

Gadány - Az apartmanház

Gadány - Az apartmanház

Munkánk során megtapasztaltuk, hogy a demenciában, Alzheimer kórban szenvedő emberek viselkedését milyen nehéz a környezetének tolerálni. Ezek a betegek egészen másfajta bánásmódot, foglalkozást, ápolást igényelnek, így ebből adódott az újabb kihívás: építsünk egy "demens" otthont.

Nemeskisfalud - Az idősek otthona

Nemeskisfalud - Az idősek otthona

A Gadánytól 12 km-re lévő Nemeskisfaludon találtunk egy csendes, szép, ősparkos területet a céljaink megvalósításához, és itt készülhetett el 2007 őszére a 900 m2-es szép, jól felszerelt intézmény.Az épület alaprajza egy kereszt, és azt szeretnénk a szó átvitt és valós értelmében, hogy mindenki, aki itt fog élni, ez alatt a kereszt alatt találja meg lelke békéjét, nyugalmát, de mindenekelőtt itt találja meg az Úr Jézust Krisztust.

A fenti sorokat végigolvasva az Alapítvány elmúlt 20 éve akár siker történet is lehetne.

Amikor egy-egy munkát pénz nélkül elkezdtünk soha nem tudtuk azt, hogy miből, csak azt tudtuk, hogy KIVEL.

A kezdetek-kezdetén az Ézsaiás 41:10-ben kaptunk egy  ígéretet:  "ne félj, mert én veled vagyok" és ebben az ígéretben bízva, erre az ígéretre támaszkodva mertünk mindig a következő elhívás megvalósításához

 

Soli Deo Gloria!

 
joomla templateinternet security reviews